Fra mørk til lys

Dønn ærlig: Å bli blond er en tålmodighetsprøve. Har du et mørkt brunt hår, ikke forvent at du helt magisk vil få et lys blondt hår på ett frisørbesøk. Hvis du prøver å øke hastigheten på prosessen, kan du risikere å tørke ut håret og forårsake alvorlig skade på håret ditt. Så isteden for å være hastig, må du forstå at det tar 2-3 kanskje også 4 besøk for å få den fargen du er ute etter, avhengig av utgangspunktet.

Det er vår og mange ønsker da å bli litt lysere i håret. Her gir vi deg de beste tipsene for deg som vil ha lysere sommerhår.

TIPS #1: Ufarget/Farget
Har du et ufarget hår er du heldig, det er en enklere prosess å få deg lys om du ikke har noe tidligere farge i det, men det er fortsatt en prosess, avhengig av fargedybden din.
Har du tidligere farget det derimot, vil prosessen være litt lenger da man må trenge igjennom flere lag kontra et ufarget.

TIPS #2: Tålmodighet er en kunst
Dønn ærlig: Å bli blond er en tålmodighetsprøve. Har du et mørkt brunt hår, ikke forvent at du helt magisk vil få et lys blondt hår på ett frisørbesøk. Hvis du prøver å øke hastigheten på prosessen, kan du risikere å tørke ut håret og forårsake alvorlig skade på håret ditt. Så isteden for å være hastig, må du forstå at det tar 2-3 kanskje også 4 besøk for å få den fargen du er ute etter, avhengig av utgangspunktet. Husk det at å få blondt hår krever bleking, og jo mørkere utgangspunkt, jo mer bleking kreves. Og helt ærlig, noen ganger kan utgangspunktet være slik at det ikke er mulig å oppnå akkurat den fargen du ønsker. Den perfekte kalde blonde tonen er ofte ønskelig, men sjelden realistisk. Å gå blond har gjerne forskjellige stadier, i forhold til tonedybde, her må frisøren korrigere fargen ut fra utgangspunktet etter blekingen, og det er det som er avgjørende for hvor kald du kan bli.

TIPS #3: Opprettholding av fargen
For å unngå gule toner på håret, krever det at du opprettholder fargen hjemme etter besøk hos frisøren. Det vi anbefaler da er en lilla shampoo. Den korrigerer gule toner i håret slik at du har en fin farge mellom frisørbesøkene.
Et annet tips om du er blond eller har oppnådd din ønskelig blonde tone men ønsker ikke å bli for kald, er Blond Life serien til Joico. Her er noen gode lilla shampooer vi anbefaler:

TIPS #4: Pleie
En slik prosess krever god hjemmepleie. Det må kures, og behandles skånsomt. Etter første behandling må du la håret hvile før neste runde, og det er super viktig at du da tar godt vare på håret ditt i mellom tiden. Her er noen kurer vi anbefaler til deg å bruke hjemme:

Som du sikkert skjønner er det ikke alltid en enkel sak å bli blond. Men det finnes masse hjelpemidler som skåner håret samtidig, blant annet Wellaplex - se link under.
Lag en plan sammen med frisøren din som begge er komfortable med og vær ærlig om tidligere historie på håret ditt. Det hjelper ingen om man utelater en fortelle om en hjemmefarge for 3 år siden.
Ta gjerne med bilder av ønskelig resultat, et bilde sier tross alt mer enn tusen ord.