Slik bruker du hårkuren riktig

Hvem ønsker seg ikke sunt hår på 1-2-3? Vi gir deg tipsene til hvordan du får mest mulig ut av din hårkur og hvordan du bruker den riktig. Nydelig hår kan nemlig bare være en hårvask unna!

1.

Kanskje unødvendig å nevne det, men påfør alltid hårkuren i nyvasket hår. Stylingrester og annen smuss kan forhindre kuren i å trekke inn i håret.

2.

Dropp balsamen før hårkuren. Mange balsamer har en lav ph-verdi som lukker skjellaget for å gjøre håret blankt og medgjørlig, og dermed hindrer kuren å trekke inn.

3.

Klem ut mye av det overflødige vannet. Så mye at det ikke drypper av det. Et klissvått hår vil ikke kunne suge til seg hårkuren pga alt vannet og dermed ha dårlig eller ingen effekt.

4.

Påfør rikelig med hårkur og konsentrer deg om spissene. Det er gjerne der slitasjen på håret er størst og trenger mest pleie. Prøv å unngå hodebunnen da kuren mest sannsynlig vil gjøre håret flatt og tungt i etterkant.

5.

Det er forskjell på tørt hår og kjemisk behandlet hår. Et tørt hår har underskudd på fuktighet og trenger derfor fukt i form av lipider og oljer. Et kjemisk behandlet hår mangler ofte proteiner og trenger påfyll av dette for å ikke å knekke eller ryke når du grer det.

6.

For maks effekt – og gjør gjerne dette når du er helt alene hjemme – ta en plasthette over kuren. Varmen hodet genererer vil hjelpe hårkuren til å absorbere fortere.

7.

Ta en kur ca hver fjerde hårvask. Ved veldig behandlet hår bør det tas hver annen hårvask.

8.

Snakk med din frisør for å finne den riktige hårkuren for ditt hår. Hun eller han kan enkelt gi deg en profesjonell vurdering av hårets tilstand utifra tidligere behandlinger og naturlig beskaffenhet.

9.

Hårets pleiebehov kan variere etter årstid, så veksle gjerne mellom ulike kurer som dekker det samme problemet gjennom året.

10.

Skyll ut kuren med kaldt vann for å lukke skjellagene slik at det blir blankt.

Mmmmm, fint hår med….

SP Volumize Mask fra Wella 325,- for tynt og fint hår.

Tame Frizz fra KMS, 379,- for brusete hår.

SP Repair Mask fra Wella 325,- for kjemisk behandlet hår.

Hydre Deep Moisturizing Treatment fra Sebastian 375,- for tørt hår.