Trygg salong – våre smittevernsrutiner

Kjære kunde.

Vi ønsker at et besøk i våre salonger skal oppleves som trygt og godt både for vår kunder og våre ansatte. Vi følger alle de råd og retningslinjer som blir gitt fra Regjeringen og FHI og vårt forbund NFVB – Norske Frisør- og Velværebedrifter.

Alle våre ansatte har gjenomført smittevernskurs i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter i samarbeid med OsloMet. I tillegg har vi i alle våre salonger innført ytterligere smittevernstiltak utover det vi er pålagt

Trygg salong

Du følges av en frisør gjennom hele behandlingen. Bemanningen i salongen er tilpasset slik at vi kan holde god avstand mellom våre kunder og ansatte. Vi har berøringsfrie dispensere for antibac plassert i inngangspartiet i alle våre salonger. Blader, magasiner og aviser er tatt vekk. Yttertøyet kan du henge i vår garderobe, men vi tilbyr også oppbevaring av yttertøy i poser som selvfølgelig er ny for hver kunde. Vi registrere også alle våre kunder for eventuell smittesporing, slik vi er pålagt.

Hårvask

Vi har obligatorisk hårvask av alle kunder. Det kan være smitte i hår, vi har derfor innført dette som et smittereduserende tiltak. Vi har også montert plexiglass mellom vaskestolene. Unntatt fra obligatorisk vask er små barn (1 – 4 år). De vasker håret rett før de ankommer salongen.

Munnbind

Det er foreløpig ikke påbud om munnbind for vår bransje, men det kan være lokale påbud i enkelte områder om bruk av munnbind både for frisør og kunde. Dersom du besøker en av våre salonger, kan du be om bruk av munnbind både for deg selv og din frisør selv om salongen er i et område hvor ikke det er innført påbud om dette. For behandling av vipper, bryn og skjegg skal det brukes munnbind.

Rengjøring i salongen

Alle arbeidsplasser, vaskestoler og ventegrupper blir rengjort etter hver kunde. Alle kunder får nyvasket frisørkappe eller engangskappe ved behandling. Alt frisørutstyr blir desinfisert mellom hver kunde. Salongen og kontaktflater blir rengjort/desinfisert jevnlig gjennom hele dagen.

Bruk av mobiltelefon

Vi tillater bruk av mobiltelefon i våre salonger kun dersom du føler våre retningslinjer og pakker telefonen inni klar plast. Våre ansatte vil veilede deg om hvordan dette gjøres. Telefonen vil fungere på vanlige måte selv om den er pakket inn i plast.

Medbragte ting i salong

For å tilby en «trygg salong» til vår kunder og ansatte er det ikke tillat å ta med seg bøker, blader,  mat og drikke etc. i våre salonger.

Berøring av produkter

For å unngå kontaktsmitte ønsker vi at du ikke tar på produkter og overflater unødvendig. Din frisør vil hjelpe deg med å finne frem de produktene du ønsker.

Vi håper at alle respekterer våre smittevernsrutiner, slik at vi fortsatt kan ha en god salongopplevelse og en trygg salong for våre kunder og medarbeidere.